Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Field Service Engineer / Technicus - Mierlo 33 - 40+ uur vacature

Techniek Mierlo 301 keren bekeken
Vacature omschrijving

Field Service Engineer / Technicus

Als Field Service Engineer ben jij verantwoordelijk voor periodiek onderhoud van en correctieve acties aan machines bij klanten op de werkvloer. Dit wordt uitgevoerd aan de hand van bestaande werkinstructies. Daarbij houdt jij je bezig met de afhandeling van klachten via telefoon of e-mail. Jij werkt hierbij veelal samen met een collega. Om kennis te maken met het bedrijf, krijg jij te maken met een ‘on the job’ training. Jij wordt immers de ambassadeur van het bedrijf op klantlocaties.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

  1. Jij lost storingen en klachten op middels elektronische, mechatronische, pneumatische, software en proces technische parameters.
  2. Jij repareert systemen en onderdelen van machines.
  3. Jij adviseert klanten over het effectief inzetten van upgrades en reserveonderdelen.
  4. Jij definieert en documenteert structurele problemen en bevindingen.
  5. Jij stelt servicerapporten op en houdt machinelijsten actueel.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor onze klant zijn wij op zoek naar een innovatieve Field Service Engineer met een achtergrond in mechatronica, pneumatiek en elektrotechniek. Daarbij ben jij communicatief vaardig in zowel het Nederlands als het Engels, waarbij kennis van andere talen gewenst is.  Verder ben jij in het bezit van een geldig paspoort, aangezien jij zo’n 15 keer per jaar werk uitvoert in het buitenland (±75% van het werk). Kennis van laser technologie en software is een pré.

Werklocatie

Regio Eindhoven.