Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Junior medewerker boomkwekerij - Sint-Oedenrode 33 - 40+ uur vacature

Overig Sint-Oedenrode 114 keren bekeken
Vacature omschrijving

Ben jij een buitenmens, heb je affiniteit met groen en werk je graag in de buitenlucht? Lees dan snel verder!

WAT GA JE DOEN?

Als junior medewerker op een grote boomkwekerij in Sint-Oedenrode ga je dagelijks met een klein groepje collega’s op pad om bomen en planten te rooien, te binden en te laden. Zo doe je til- en schepwerk, met de nodige hulp van machines. Daarnaast ga je aan de gang met het onderhoud van de bomen. Denk hierbij aan snoeien en bijknippen, maar ook aan het verwijderen van onkruid dat om de boom heen groeit. En tot slot lekker meegenomen: je staat onder een heerlijk voorjaarszonnetje bij te bruinen.

Je gaat als medewerker boomkwekerij vijf dagen per week aan de slag. De werktijden lopen van 07:30 tot 17:00. Ook werk je heel af en toe een zaterdag. Geen zorgen, dit wordt ruim van tevoren aangegeven. En je kan onderling met elkaar wisselen. In het laagseizoen, de zomer en de winter, zijn de werkdagen korter. Je werkt dan tot 16:30 en je bent af en toe een lekker dagje vrij, omdat je in het hoogseizoen (lente en herfst) al meer uren maakt. 

De opdrachtgever zou het super vinden als je voor langere termijn aan de gang wilt. Ze geven je dan de kans om door te groeien binnen de organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld je tractorrijbewijs halen en doorgroeien naar een leidinggevende functie. Of zelfs het kantoor. Maar dat moet je natuurlijk wel willen ;) 


 

WERKZAAMHEDEN

 • Met een speciale machine haal je bomen uit de grond omhoog. Dit doe je natuurlijk met hulp van een collega die al wat meer ervaring heeft.
 • Je bindt de bomen en planten met touwen en zakken samen.
 • Je legt de bomen en planten goed in de wagen.
 • Je doet licht grondwerk, zoals het wegscheppen van zandgrond.
 • Je onderhoudt de bomen: snoeien en bijknippen

WAT VERWACHTEN WE VAN JE?

 • Als medewerker boomkwekerij ben je een aanpakker en vind je het niet erg om vies te worden.
 • Je houdt ervan om buiten te werken
 • Je bent voor de langere termijn 40 uur per week beschikbaar
 • Wat ervaring in de groensector is heel erg mooi meegenomen

WAAR GA JE WERKEN?

De opdrachtgever waarvoor je aan de slag gaat, is één van Europa’s grootste boomkwekerijen. Het bedrijf, waar ongeveer 150 mensen werken, levert bomen aan parken in steden als Madrid, Parijs en Londen. Maar je vindt de bomen van deze kwekerij bijvoorbeeld ook voor de Johan Cruijff Arena en op verschillende daken van gebouwen op Strijp-S in Eindhoven. Ook kun je eens in de zoveel tijd mee op bedrijfsbezoek. Je bezoekt dan plekken waar de bomen van de opdrachtgever staan, zoals de Efteling of Toverland. Hier kom je dan ook echt ‘backstage’.
 

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

 

 • Een lekker salaris op basis van je leeftijd en ervaring; €7, tot €11,- per uur.
 • Werken in kleine hechte teams; je gaat dagelijks met je eigen groepje van drie op pad.
 • Minstens drie personeelsfeesten per jaar; ieder jaar is er in oktober bijvoorbeeld een ‘plantfeest’, om het begin van het seizoen te vieren.
 • Werken onder een lekker voorjaarszonnetje.

 

Heb je interesse in deze vacature van medewerker boomkwekerij? Solliciteer dan direct of neem contact met ons op wanneer je nog specifieke vragen hebt! Meer weten over onze sollicitatieprocedure tijdens de coronacrisis? Lees hier meer