Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Kostendeskundige 33 - 40+ uur vacature

Bouw Eindhoven 1908 keren bekeken
Vacature omschrijving

Maak jij de juiste prijsvorming voor onze nieuwbouwprojecten in regio Eindhoven?

Jouw uitdaging

Ballast Nedam Zuid in Eindhoven is een regionaal en zelfstandig opererende vestiging. Doordat wij groeiende zijn, zoeken wij naar een extra kostendeskundige. Als kostendeskundige bij Ballast Nedam Zuid is het jouw verantwoordelijkheid om kostprijsbegrotingen en ramingen van potentiële projecten op te stellen tegen optimale kosten. Het doel hiervan is het binnenhalen van projecten door middel van een economisch verantwoorde aanbieding, die zowel winstgevend als concurrerend is. Je bent bezig met het opstellen van gespecificeerde elementen en kostprijsbegrotingen op VO-, DO- en bestekniveau. Daarnaast zorg je voor een optimale coördinatie van mensen uit verschillende disciplines, zoals calculatie, inkoop en werkvoorbereiding. Het herkennen van risico’s en het doen van voorstellen om deze te beheersen is essentieel. Je speelt een belangrijke rol tijdens het voortraject en zorgt ervoor dat alle projecten op kostengebied vlekkeloos verlopen. Intern sta je in contact met een multidisciplinair team (procesmanager, calculator en planontwikkelaar), als ook met het bouwbureau en inkoop. Je externe contacten zijn opdrachtgevers, ontwerpteamleden en co-makers.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde HBO Bouwkunde en hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring; 
  • Je hebt ruime ervaring in het maken van calculaties en kunt zelfstandig ramingen opstellen;
  • Je hebt ervaring met het maken van een investeringsopzet;
  • Je kunt prille tekeningen analyseren, interpreteren en kostenbewust afprijzen;
  • Je bent een goede gesprekspartner voor onze klanten;
  • Je hebt kennis van de toepassingen en eigenschappen van bouwmateriaal en bouwmaterieel;
  • Je beschikt over de volgende competenties: Analytisch vermogen, zelfstandig, communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, nauwkeurig, collegiaal, ruimtelijk voorstellingsvermogen, enthousiast en je vindt het leuk om in een multidisciplinair team te excelleren;

Wij bieden

Onze mensen zijn de belangrijkste succesfactor. Vanuit deze overtuiging biedt Ballast Nedam een gezonde, veilige en motiverende werkomgeving. Daarbij staan onze gedeelde normen en waarden, hoe gaan we om met elkaar, de omgeving en onze klanten, centraal.
Wij bieden een uitdagende fulltime functie in een dynamische, soms hectische, omgeving. Uiteraard bieden wij een marktconform salaris en beschikken wij over een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Ballast Nedam, Samen Grensverleggend

Ballast Nedam is een ontwikkel- en bouwonderneming waarbij de projecten de kern van het bedrijf vormen. We willen het meest competitieve bouwbedrijf van Nederland zijn. Via directe en open dialoog met onze klanten en partners ontwikkelen we toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur: van droom tot realisatie. Dit koppelen we aan onze slimme kijk op kostenefficiëntie, techniek, wereldwijde expertise en focus op operational excellence. Zo komt Ballast Nedam tot grensverleggende oplossingen.

Wij kijken uit naar jouw reactie!