Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Lead engineer industriële Automat. - Mierlo 33 - 40+ uur vacature

Techniek Mierlo 295 keren bekeken
Vacature omschrijving

Lead Engineer Industriële Automat.

Als Lead Engineer Industriële Automatisering leidt jij de uitvoering van projecten op het gebied van elektro- en besturingstechnische installaties. Dit houdt in dat jij contact onderhoudt met klanten over de projectvereisten en projectleden begeleidt bij de uitwerking van systemen. Hierbij is het naleven van de scopedefinitie en –naleving van groot belang. Jij werkt in een innovatief bedrijf dat projecten uitvoert voor nationale en internationale klanten, waardoor communicatieve vaardigheden niet mogen ontbreken.

Wat zijn jouw werkzaamheden

  1. Jij ontwerpt en specificeert (delen van) gecompliceerde systemen en laat dit door programmeurs uitwerken.
  2. Jij leest elektrotechnische hardware schema’s en P&ID’s.
  3. Jij treedt op als lead engineer en hebt regelmatig overleg met het afdelingshoofd betreffende de planning en voortgang van projecten.
  4. Jij levert werk op compleet met controleregistraties, ontwerpverificaties en schriftelijke rapportage.
  5. Jij zorgt voor training en opleiding van projectleden.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor onze klant zijn wij op zoek naar een Lead Engineer Industriële Automatisering met een HBO diploma Automatisering en/of Besturingstechniek. Daarbij heb jij kennis van fabrieksorganisaties, veiligheids- en overheidsvoorschriften, PC of PLC besturingssystemen (Siemens S7, TIA Portal en DCS techniek), systemen voor aandrijftechniek en industriële veldbussystemen. Verder heb jij een goede beheersing van softwarepakketten betreffende tekstverwerking, spreadsheets, databases en planning, en beheer jij de Nederlands, Engelse en Duitse taal.