Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Zuidoost-Brabant

Quality engineer 33 - 40+ uur vacature

Techniek Eindhoven 976 keren bekeken
Vacature omschrijving

Als Supplier Quality Engineer ben je de motor voor kwaliteitsverbetering. Met behulp van jouw technische kennis, analytisch denken en uitstekende mensenvaardigheden, werk je nauw samen met leveranciers om een diepgaande kennis op te bouwen van hun prestaties en productiemogelijkheden.

In deze uitdagende functie heb je de volgende verantwoordelijkheden:
meten en stimuleren van kwaliteitsverbetering, je bent de leidende contactpersoon voor kwaliteitsproblemen en zorgt voor effectieve probleemoplossing, je neemt deel aan de meetings tussen / met de 8D-teams, intern en met leveranciers én onderhoud hierover de communicatie van en met klanten. Je voert leveranciersaudits uit, beoordeelt het kwaliteitssysteem en procesbeheersing én volgt open acties op, tevens voer je product- en procesaudits uit en zorgt ervoor dat product en processen voldoen aan de eisen van de klant.

Om succesvol te zijn in deze functie, heb je minimaal 3 jaar ervaring in dezelfde / vergelijkbare functie. Je beschikt over sterke probleemoplossende vaardigheden én bent communicatief vaardig.


Je hebt het vermogen om kritisch te denken. Als persoon kun je het best worden omschreven als organisatorisch gevoelig, doorzettingsvermogen en analytisch. Daarnaast ben je overtuigend, daadkrachtig en proactief. Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is jou niet vreemd. Je kunt technische tekeningen en specificaties lezen. Tevens heb jij ervaring met 8D-probleemoplossing, RCA, FMEA, controleplannen en SPC.