Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Research & Development (stage) - Eersel N.o.t.k. vacature

Techniek Eersel 51 keren bekeken
Vacature omschrijving

Wij lopen voorop en dat willen we graag zo houden. Loop je mee? Dan heeft Vencomatic Group interesse in jou. Wij zijn namelijk op zoek naar een HBO stagiaire / afstudeerder voor de opdracht:

Smart sensor platform

In de pluimvee industrie zijn we steeds meer op zoek naar informatie uit de stal, waardoor we nog meer inzichtelijk krijgen wat er in de stal gebeurt, waarom dit gebeurt en hoe dit indien nodig beïnvloed kan worden.

Met de huidige technologische ontwikkeling rondom data verwerking en connectiviteit, zien we steeds meer slimme sensoren verschijnen voor een legio aan toepassingen. Een pluimveestal kent echter zijn eigen set aan uitdagingen en behoeften, waarvoor verschillende type sensoren op basis van beeldherkenningstechnieken, maar ook een combinatie van andere factoren, het inzicht hierin kunnen vergroten.


Als ontwikkelaar van stalinrichting en de automatisering hiervan zijn we op zoek naar een oplossing waarbij we in de stal op een eenvoudige en generieke wijze meer en verschillende slimme sensoren kunnen aanbrengen om allerlei facetten rondom productie en diergedrag te meten. Het smart sensor platform zal dan onderdeel worden van de decentrale automatiseringsarchitectuur en data verzamelsysteem.

Het doel van deze opdracht is om tot een robuuste en flexibele basis te komen, waarop een variatie van de signalen van sensoren verwerkt kunnen worden, met maatwerk software een mate van intelligentie kan worden aangebracht en verbonden kan worden met zowel de besturingscomputer van de stal als de Cloud omgeving van Vencomatic.

De werkzaamheden zullen in opdracht van de afdeling R&D in Eersel worden uitgevoerd.

Deze opdracht sluit aan bij de studierichting elektro / mechatronica.
De duur van de opdracht wordt geschat op 4-6 maanden (fulltime)
De geschikte student is gedreven, enthousiast en handig met het tekenen en bouwen van elektrische systemen en programmeren van software.

Indien je meer informatie wilt over de opdracht kun je contact opnemen met Sander van Asten, opleidingscoördinator binnen Vencomatic Group, bereikbaar via telefoonnummer 0497-517380 of per mail sander.vanasten@vencomaticgroup.com

Durf jij de uitdaging aan? Stuur je sollicitatiebrief met bijbehorende CV binnen 14 dagen, onder vermelding van naam stageopdracht naar Vencomatic Group, Afdeling HR, Meerheide 200, 5520 AD, Eersel of per mail solliciteren@vencomaticgroup.com