Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Teamleider Praktijkschool Eindhoven - Eindhoven 33 - 40+ uur vacature

Management/ Leidinggevend Eindhoven 2095 keren bekeken
Vacature omschrijving

Jij maakt morgen mooi!
Ben jij een enthousiaste en gedreven leidinggevende en vind je het een uitdaging om samen met de medewerkers van Praktijkschool Eindhoven te bouwen aan de schoolontwikkeling?
Dan komen wij graag met jou in contact.

Wij zijn op zoek naar een teamleider voor 0.8-1.0 fte. Je bent leidinggevende voor het team Toeleiding naar vervolgonderwijs (mbo) of werk (leerjaar 4 en 5)

Over Praktijkschool Eindhoven
Werken aan mogelijkheden

Praktijkschool Eindhoven is een eigentijdse en praktijkgerichte school, waar we met plezier werken aan de mogelijkheden van onze leerlingen. We bereiden onze leerlingen voor op een zelfstandige toekomst, waarin ze hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Een toekomst die vraagt om zelfbewuste en sociaalvaardige jongeren, die hun weg weten te vinden naar een zinvolle plek in de maatschappij. Stap voor stap, via interne en externe stages, leren, begeleiden en coachen we onze leerlingen hun basisvaardigheden toe te passen en te ontdekken wat ze goed kunnen en hoe hun talenten het beste tot hun recht komen. Praktijkschool Eindhoven biedt praktijkonderwijs aan ongeveer 240 leerlingen.
Leer onze school beter kennen op onze website. Hier lees je ook meer over onze missie, visie en kernwaarden. https://www.praktijkschooleindhoven.nl/
Praktijkschool Eindhoven is één van de Parmant Scholen. Onderaan de vacaturetekst vind je alvast wat meer informatie over Parmant Scholen.

Wat ga je doen?
Als teamleider ben je onderdeel van de schoolleiding en geef je leiding aan medewerkers in een professionele cultuur in een lerende organisatie. Onze wens is dat iedereen binnen Parmant Scholen zich verantwoordelijk voelt voor de doelstellingen uit het schoolplan en daar naar handelt en aan bijdraagt.
Een teamleider inspireert, geeft richting, ruimte en ruggensteun en zorgt voor de randvoorwaarden die teamleden nodig hebben om de regie te nemen over hun baan, bijdrage en inzetbaarheid. Je hebt een belangrijke rol in de mate waarin medewerkers van de teams hun professionele ruimte op de juiste wijze invullen.
Naast je leidinggevende taken ben je ook verantwoordelijk voor een aantal organisatorische taken en portefeuillehouder van een aantal thema’s binnen de school en het cluster. Eén van de opdrachten is het verder vormgeven van de samenwerking tussen de scholen in het cluster Praktijkschool Eindhoven en het Antoon Schellenscollege.

Het team Toeleiding bestaat uit een team van onderwijsassistenten en (stage)docenten welke verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het onderwijs in leerjaar 4 en 5, op zowel de locatie van de Praktijkschool Eindhoven als de locatie van het Arbeidstoeleidingscentrum.
Als teamleider vertegenwoordig je dit team en wordt je voor ketenpartners een bekend gezicht in de regio waar het arbeidstoeleiding betreft.
Contacten opbouwen en onderhouden binnen de regionale arbeidsmarkt is een onderdeel van je functie.  Daarnaast waarborg je ook de samenwerking met onderwijspartners in de regio.

Wat vragen wij van jou?
We vragen van jou dat je intrinsiek gemotiveerd bent om bij te dragen aan schoolontwikkeling en hierin resultaatgericht te werk gaat. Daarbij kun je goed en snel schakelen tussen verschillende leidinggevende rollen (manager, leider, coach).
Je bent ontwikkelingsgericht, toont persoonlijk leiderschap en wilt ook bijdragen aan persoonlijk leiderschap van de medewerkers in je teams.
Als leidinggevende weet je mensen te binden en boeien en ben je in staat om een enthousiast team te bouwen. Je hebt oog voor de kwaliteiten van de individuele medewerkers en coacht het team op het benutten van elkaars kwaliteiten. Daarbij kun je ook de verbinding maken met andere teams, groepen of individuen.

Bouwen aan een stabiele en stevige basis waarop het onderwijs en de zorg voor onze leerlingen zich excellent kunnen door ontwikkelen is een proces wat je samen met je collega teamleider en de directeur verder gaat vormgeven. Gezien de opdracht die er ligt is een ervaren leidinggevende binnen het onderwijs op dit moment een pré.

Je bent in staat om – samen met anderen – projecten tot een goed einde te brengen en kunt in projecten verschillende rollen innemen.

Je hebt ruime kennis van pedagogiek en didactiek en maakt samen met je team(s) het verschil voor de leerling. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met onze doelgroep en praktijkonderwijs in z’n algemeenheid.

Voor deze functie beschik je over een HBO+ werk- en denkniveau. Het is een pré als je ervaring hebt in leidinggeven of ervaring hebt in coördinerende, aansturende activiteiten en projectmanagement. Je bent goed thuis in de onderwerpen teambuilding, groepsdynamica en het aansturen van veranderprocessen.

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische, sterk in ontwikkeling zijnde werkomgeving.
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
  • Groeimogelijkheden in kennis en ervaring.
  • Een marktconform salaris, met een maximum van € 5784 bruto per maand.
  • Een arbeidsmarkt-toelage van 7,5%  van het bruto salaris, als onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs, voor de schooljaren 21-22 & 22-23. 
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een eerste tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.


Spreekt deze vacature je aan?
Als je nog aanvullende vragen hebt kun je contact opnemen met Annemarie van den Bosch, teamleider Praktijkschool Eindhoven of Liesbeth van Vugt, directeur Praktijkschool Eindhoven en Antoon Schellenscollege. Zij zijn is bereikbaar via a.vandenbosch@parmantscholen.nl, l.vanvugt@parmantscholen.nl of telefoonnummer 040-245 07 78.
Wil je solliciteren naar deze functie? Doe dat dan via www.vacatures.omo.nl en kies voor ‘leidinggevende functies’. Wij zien je sollicitatie graag uiterlijk 16 mei tegemoet.

Over de procedure
Deze vacature wordt gelijktijdig intern binnen Parmant Scholen en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.
De eerste gespreksronde staat gepland op 25 mei.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.


Over Parmant Scholen
Jij maakt morgen mooi! Dat is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers. Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers. Met professionele en zeer betrokken medewerkers, die samen zorgen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat voor elke leerling. Die leerlingen zichzelf laten zijn en stimuleren op hun eigen niveau. Hen inspireren tot keuzes waarmee onze leerlingen een positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren, van nu en de toekomst. Waarmee ze hun dromen waar kunnen maken en zullen ervaren dat ze ertoe doen. Waarmee ze uitgroeien tot een ‘goed mens’. 
  
De zes samenwerkende Parmant Scholen zijn: 
• Aloysius De Roosten  
• Antoon Schellenscollege 
• Helder havo/vwo 
• Praktijkschool Eindhoven 
• Sint-Joriscollege  
• Vakcollege Eindhoven 
 
Parmant Scholen biedt onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen en is al vijfentwintig jaar één van de grootste aanbieders van onderwijs aan topsporters als onderdeel van de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT) met een verkregen licentie van het Ministerie van OC&W.  

Kijk op www.parmantscholen.nl als je meer wil weten over wie we zijn en waar we voor staan.