Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Workshops


Tijdens het Vacaturecafé bieden we werkzoekenden een gevarieerd en programma met workshops en persoonlijke adviesgesprekken. Voor elk wat wils: van "De kracht van je brein" tot "Een perfect CV".
Werkzoekenden hebben vrij toegang; een geprint cv geldt als toegangsbewijs. Voor de workshops en de gesprekken is aanmelding via deze website verplicht.

Door de coronamaatregelen kunnen we helaas voorlopig geen Vacaturecafés en workshops meer organiseren.

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze mailingen en volg ons op  Facebook Vacaturecafé09:00 tot 10:00

Workshop: De kracht van je brein


Hoe kom je in topvorm voor het sollicitatiegesprek? Je hoofd er goed bijhouden: energie, concentratie en focus uitstralen, je niet laten afleiden. Is je brein goed in vorm, dan kun je een topprestatie neerzetten en behaal je succes! Hoe dat gaat, leer je tijdens deze inspirerende workshop van Chantalle Weemaes van TopState. Zij weet alles van de werking van het brein en laat je ervaren hoe je beter kunt presteren bij je sollicitatie.
Met je brein een baan veroveren!09:00 tot 10:00

Workshop: Een perfect cv


Hoe maak je een perfect cv? Wat zet je er wel in en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw cv er uitspringt in de enorme hoeveelheid documenten die bij werkgevers in de mail en op de bureaus terechtkomt? In deze workshop van Vincent Knehans van Knehans Adviesgroep leer je de basisbeginselen!
Een nieuwe baan dankzij het perfecte cv!09:00 tot 10:00

Workshop: De achthonderd, leren wat werkt


Je wil gewoon aan de slag in de techniek, logistiek of zorg. Maar door omstandigheden heb je nog niet de juiste papieren op zak om aan de slag te gaan. Dan ben jij misschien één van De achthonderd mensen die gaan leren en werken tegelijk. In een jaar werk je lerend naar een mbo niveau 1 en/of 2 diploma terwijl je al geld verdient! Tijdens deze inspirerende workshop hoor je van van Willem van der Craats van De achthonderd hoe het werkt.
Word jij er één van de achthonderd?09:00 tot 12:30

Sollicitatiegesprek: Welke werkgever wil jij spreken?


Vraag een gesprek aan met de werkgever als je interesse hebt in een bepaalde vacature. Wij melden je dan aan bij het betreffende bedrijf voor een korte kennismaking tijdens het Vacaturecafé. Wil je hiervan gebruik maken? Bekijk dan de vacatures en geef aan met welk bedrijf je een afspraak wil en voor welke vacature(s). Maak gebruik van deze mogelijkheid om in beeld te komen bij de werkgever.
Zorg dat ze je naam vast kennen!09:30 tot 12:00

Adviesgesprek: Ondernemerschap & Starten


Ondernemer worden is leuk, uitdagend en verleidelijk. Geen baas die steeds over je schouder meekijkt. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, maar bezint eer ge begint, want er zijn ook risico’s en valkuilen. Welke stappen zijn noodzakelijk en wie kan helpen bij een goede voorbereiding? Vraag een 10-minuten gesprek aan met Piet Berkhout van het Ondernemersklankbord, hij helpt je gegarandeerd verder!
Op weg naar een baan in je eigen bedrijf!10:00 tot 12:30

Adviesgesprek: 10 minuten met een recruiter


Recruiters beslissen vaak al in 6 seconden of ze jou – op basis van je cv – gaan uitnodigen voor een gesprek. Doorstaat jouw cv die 6 seconden-test? En hoe bereid je vervolgens het sollicitatiegesprek voor? Tijdens het Vacaturecafé krijg je de kans om 10 minuten in gesprek te gaan met een recruiter, iemand die namens het bedrijf beslist of jij een uitnodiging krijgt. Er zijn deze ochtend recruiters uit verschillende branches aanwezig. Wil je deze unieke kans aangrijpen? We vragen je bij de bevestiging van het gesprek om je cv te mailen, dan kunnen we je aan de juiste recruiter koppelen.
Ontvang tips van de sollicitatie-expert!10:00 tot 12:00

Adviesgesprek: De eerste indruk


De eerste indruk maak je maar één keer. En die is heel bepalend. De werkgever besluit vaak op basis van die eerste indruk of hij of zij verder met jou in gesprek wil. Daarom is het belangrijk jezelf goed te presenteren. Dan gaat het om kleding, maar ook om oogopslag, handdruk en de manier waarop je binnenkomt. Vraag een tienminuten gesprek aan met de medewerksters van Dress for Success. Een individuele kleedsessie kan na dit gesprek worden ingepland op de locatie van Dress for Success in Eindhoven.
Goed gekleed naar een nieuwe baan!11:30 tot 12:30

Workshop: Communiceren in stijl


Goed communiceren is heel belangrijk als je gaat solliciteren. Dat kan op verschillende manieren. Aan welke communicatiestijl geef jij de voorkeur? En kun je inschatten wat de stijl van je gesprekspartner is tijdens het komende gesprek? Dan boek je meer resultaat! Tijdens deze workshop van Ellis Pranger-van den Boomen van EPB Training & Coaching krijg je inzicht in de mogelijkheden en stijlen.
In stijl naar je nieuwe baan!11:30 tot 12:30

Workshop: Hoe maak IK het verschil


“Sorry, we hebben gekozen voor een ander. Zij had net iets meer..." Wat de reden ook is, je bleek niet in staat het verschil te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Een werkgever zal voor jou kiezen omdat je jouw passie en kwaliteiten weet over te dragen. Vertel een persoonlijk verhaal waarmee je de werkgever inspireert. In deze workshop krijg je tools hoe je vanuit je eigen kracht de werkgever kan raken. Lenny Salet van Start People daagt je in deze interactieve workshop uit om je kracht, drijfveren en ambities te ontdekken.
Vertel jouw verhaal en score die baan!