Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Goed resultaat Vacaturecafé


Van de ruim 300 bezoekers van het Vacaturecafé worden er waarschijnlijk een kleine 200 uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek door de bedrijven. Er waren donderdag 28 september 60 werkgevers aanwezig die meer dan 400 vacatures in de aanbieding hadden. De werkgevers beoordeelden het Vacaturecafé na afloop met een ruime 8.

Een van de grootste aanbieders was VDL Groep met zo’n 20 vacatures. Rob Bloks, coördinator praktijkbegeleiding, gaf voor zo’n 25 belangstellenden tevens een workshop over werken en opleidingsmogelijkheden bij het bedrijf. “Er zijn mogelijkheden genoeg bij ons”, vertelt hij. “Het prettige van het Vacaturecafé is dat mensen toch eens even kunnen doorvragen. Ze denken soms dat ze geen kans maken vanwege opleiding of ervaring, maar wij hebben op dit moment echt een heel grote personeelsbehoefte, dus we moeten het steeds meer van zij-instromers hebben. We hebben nu zeker een aantal mensen ontmoet die we gaan uitnodigen voor een gesprek.” Alleen al in de autofabriek in het Limburgse Born kunnen honderden mensen aan de slag. En in Eindhoven bijvoorbeeld is men op zoek naar 15 conventionele draaiers. “Zeer geschikt voor oudere vaklieden”, zegt Bloks. “Hier is bovendien een grote vrijheid bij het bepalen van de betrekkingsomvang.” 

Eerste keer

Het bedrijf Atriensis was voor de eerste keer aanwezig op het Vacaturecafé. “Ook wij hebben enkele mensen ontmoet die in aanmerking komen voor een baan bij ons”, aldus Linda Groenen, een van de directeuren. Atriensis zoekt vooral mensen met een achtergrond in de bouw voor inspecties van woningen van de woningcorporaties, onder meer voor het bepalen van de energie-index, veiligheidskeuringen en controle van tekeningen. Het sterk groeiende bedrijf verzorgt zelf de hiervoor benodigde opleidingen en trainingen.

Ook dpo2 (dienstverlener op het gebied van HRM) is dik tevreden over de eerste deelname aan het Vacaturecafé. Zeker 15 namen zijn genoteerd van mensen die mogelijk voor een nadere kennismaking worden uitgenodigd.

Resultaten

Het Vacaturecafé is per aflevering meestal goed voor enkele tientallen geslaagde matches tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het volgende Vacaturecafé is donderdag 30 november, ook weer van 10 tot 12 uur in het *techniekHuys in Veldhoven.