Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Info voor werkgever


MKB Eindhoven biedt met haar programma MKB Werkt! werkgevers een unieke mix van online adverteren, persoonlijke mailingen aan werkzoekenden en laagdrempelige ontmoetingen tijdens de Vacaturecafés.
Ook helpen wij met het recruitmentproces; je bepaalt hierbij zelf wat je uitbesteedt .

Maak je vacature(s) kenbaar door je aan te melden als werkgever. Je krijgt toegang tot een eigen bedrijfspagina in de digitale infrastructuur “achter” de website. Je kunt deze pagina zelf makkelijk beheren; vacatures plaatsen en verwijderen. Je ontvangt sollicitaties en cv’s op deze pagina, waarna je rechtstreeks contact met de kandidaten kan opnemen.

Je kunt onbeperkt vacatures voor de regio Zuidoost-Brabant plaatsen voor 145 euro per jaar. Werkgevers die lid zijn van MKB Eindhoven kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.
Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap
Aanmelden Vacatureservice

Breng je vacatures extra onder de aandacht van werkzoekenden. Voor 95 euro per maand plaatsen we je vacaturefilmpje of vlog op de homepage van mkbwerkt.nl of adverteren we op Facebook. Zo ben je verzekerd van extra aandacht van werkzoekenden. Van beide opties tegelijkertijd gebruik maken? Dan kan dat voor 195 euro.

Meer weten?
Bel of mail Simone Blommers

06 52 74 79 79
s.blommers@mkbeindhoven.nl


Twee keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden meer dan 50 werkgevers ruim 300 vacatures aan. Leden betalen 195 euro en niet leden 295 euro per Vacaturecafé. Dit is inclusief de vacatureservice op mkbwerkt.nl; onbeperkt vacatures voor de regio Zuidoost-Brabant plaatsen. En het doorplaatsen van een vacature op facebook Vacaturecafé.

Werkzoekenden worden via (social) media geworven. Per keer nemen er ruim 300 werkzoekenden deel. Je krijgt in korte tijd een eerste indruk van geïnteresseerde kandidaten. Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de sollicitatieprocedure.

Werkgevers nemen het cv en de gegevens van de werkzoekenden in ontvangst tijdens het Vacaturecafé.

Meer weten?
Bel of mail Simone Blommers

06 52 74 79 79
s.blommers@mkbeindhoven.nl

Vacaturecafé op je eigen werkvloer

Personeel werven met advertenties, online of via gedrukte media. Het kost veel en levert je brieven en cv’s op die allemaal bekeken en gelezen moeten worden. En een echt goede indruk hou je er in veel gevallen toch niet aan over. Het Vacaturecafé van MKB Eindhoven bewijst elke keer weer dat een persoonlijke ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden zoveel meer kansen biedt. Er komen vaak matches tot stand die er niet geweest zouden zijn op grond van uitsluitend cv-beoordeling.

Waarom zou je de drempel van je eigen bedrijf niets eens verlagen door een klein Vacaturecafé op je eigen werkvloer te organiseren? Zodat belangstellenden informeel een kijkje kunnen nemen bij je bedrijf en toekomstige collega’s kunnen ontmoeten. Steeds meer bedrijven organiseren – nu de nood op de arbeidsmarkt stijgt – een persoonlijke ‘Meet & Match’, waar belangstellenden binnen kunnen lopen.

Wat kan MKB Eindhoven voor je doen en wat moet je zelf doen?

  1. MKB Eindhoven kan via gepersonaliseerde mailings aan een bestand van zo’n 8.000 werkzoekenden bezoekers voor je bijeenkomst werven.
  2. Ook plaatsen we een filmpje of vlog op Facebook Vacaturecafé en op deze vacaturesite.
  3. Je kunt de praktische training werven via LinkedIn en/of het maken van wervende vlogs volgen om zelf je Meet & Greet nog meer onder de aandacht te brengen. Betrek ook je medewerkers hierbij.
  4. Maak het event aantrekkelijk! Zorg dat de machines draaien en dat er collega’s zijn die iets kunnen vertellen over het werk en de sfeer op het bedrijf. Laat zien wat je maakt of waaraan je bijdraagt! Live of via een filmpje. Zorg dat er informatie is over eventuele (bij)scholing of begeleiding. En biedt de bezoekers een drankje aan. Wees gastvrij.
Mansveld Techniek heeft op 11 april een succesvolle banenavond georganiseerd. Marianne de Wolff, Manager Personeel & Organisatie hoofd personeelszaken, is blij met de ondersteuning door MKB Eindhoven: “Mede dankzij de mailing naar het grote bestand van MKB Eindhoven hebben we veel bezoekers gehad. Er zijn al diverse vervolggesprekken met kandidaten ingepland!”

Je betaalt voor onze dienstverlening een bescheiden bedrag van 495 euro. Leden van MKB Eindhoven betalen 395 euro.

Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap en de activiteiten van MKB Eindhoven.

Meer weten?
Bel of mail Simone Blommers

06 52 74 79 79
s.blommers@mkbeindhoven.nl

MKB Eindhoven biedt in samenwerking met dpo2 Recruitment op maat. Je kunt rekenen op gedeeltelijke of volledige ondersteuning van het recruitmentproces. Je bepaalt zelf wat je uitbesteedt en wat je zelf doet.

Een greep uit de mogelijkheden:

Profiel en wervende vacaturetekst 250 euro
Na telefonische intake schrijven we een wervende profieltekst met helder beschreven taken en duidelijke omschrijving van de bedrijfscultuur. SEO-proof uiteraard!
 
Media-advies op maat 200 euro excl. mediakosten
Op basis van een doelgroepanalyse krijg je een goed onderbouwd advies over inzet van mediakanalen en wervingsmethode. Wij verzorgen ook de plaatsing zelf.
 
Extra selectiegesprek 250 euro
Misschien heb je na de eerste gesprekken nog behoefte aan een second opinion van onze ervaren recruiters? Je ontvangt kort en bondig professioneel advies. 
 
Assessment 295 euro
Een laagdrempelig online assessment biedt een nog breder beeld van de capaciteiten en persoonlijkheid van de kandidaten. Op basis van de uitkomsten ontvang je schriftelijk advies.
 
Advies arbeidsvoorwaarden 250 euro
Je hebt de ideale kandidaat gevonden, maar wat zijn redelijke salarissen en arbeidsvoorwaarden?
Wij bieden marktconform advies, ook over het dienstverband.
 
Referentiecheck 150 euro
Voordat je overgaat tot een aanbieding, kunnen wij voor je nog 2 referenties checken om extra bevestiging te krijgen. Wij hanteren hierbij een gedegen methodiek. 

Meer weten?
Bel of mail Simone Blommers

06 52 74 79 79
s.blommers@mkbeindhoven.nl
 

Zoek je een nieuwe werknemer? De regelhulp financieel CV helpt je hierbij.

Als je werkgever bent, kun je voor sommige werknemers gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen. Met deze regelhulp bepaal je of dat kan en hoe hoog je voordeel is.

Ga naar de site en je weet snel of jij of je werknemer voor deze regelingen in aanmerking komt.

 
Extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking

In het sociaal akkoord van 11 april 2013 hebben het kabinet en (werkgevers en werknemers) afgesproken dat ze banen gaan creëren bij reguliere werkgevers voor mensen met een arbeidsbeperking. In totaal gaat het om 125.000 extra banen (ten opzichte van de peildatum 1 januari 2013). 100.000 banen in de marktsector die in 2026 gerealiseerd moeten zijn en 25.000 banen bij de overheid die in 2024 gerealiseerd moeten zijn. De banenafspraak is een landelijke afspraak. Op landelijk niveau wordt gekeken of de werkgevers in de sector overheid en de werkgevers in de sector markt de aantallen hebben gerealiseerd die voor hun sector gelden. De wet regelt een aantal belangrijke zaken die werkgevers nodig hebben om de mensen uit de doelgroep op de banen te plaatsen en om te monitoren of de werkgevers de extra banen in een jaar hebben gerealiseerd. Lees verder