Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Info voor werkgever


MKB Eindhoven biedt met haar programma MKB Werkt! werkgevers een unieke mix van online adverteren, persoonlijke mailingen aan werkzoekenden en laagdrempelige ontmoetingen tijdens de Vacaturecafés en Meet & Matches op de werkvloer.

Maak je vacature(s) kenbaar door je aan te melden als werkgever. Je krijgt toegang tot een eigen bedrijfspagina in de digitale infrastructuur “achter” de website. Je kunt deze pagina zelf makkelijk beheren; vacatures plaatsen en verwijderen. Je ontvangt sollicitaties en cv’s op deze pagina, waarna je rechtstreeks contact met de kandidaten kan opnemen.

Werkgevers die een bedrijfslidmaatschap hebben zijn van MKB Eindhoven kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.
Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap

Twee keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden meer dan 50 werkgevers ruim 300 vacatures aan. Leden betalen 245 euro en niet leden 395 euro per Vacaturecafé. Dit is inclusief de vacatureservice op mkbwerkt.nl; onbeperkt vacatures voor de regio Zuidoost-Brabant plaatsen. En het doorplaatsen van een vacature op social media.

Werkzoekenden worden via (social) media geworven. Per keer nemen er ruim 300 werkzoekenden deel. Je krijgt in korte tijd een eerste indruk van geïnteresseerde kandidaten. Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de sollicitatieprocedure.

Werkgevers nemen het cv en de gegevens van de werkzoekenden in ontvangst tijdens het Vacaturecafé.

Steeds meer bedrijven organiseren een persoonlijke ‘Meet & Match’, waar belangstellenden binnen kunnen lopen en informeel een kijkje kunnen nemen bij je bedrijf en toekomstige collega’s kunnen ontmoeten.

Wat kan MKB Eindhoven voor je doen en wat moet je zelf doen?

  1. MKB Eindhoven kan via gepersonaliseerde mailings aan een bestand van zo’n 8.000 werkzoekenden bezoekers voor je bijeenkomst werven.
  2. Ook plaatsen we een filmpje of vlog op social media.
  3. Maak het event aantrekkelijk! Zorg dat de machines draaien en dat er collega’s zijn die iets kunnen vertellen over het werk en de sfeer op het bedrijf. Laat zien wat je maakt of waaraan je bijdraagt! Live of via een filmpje. Zorg dat er informatie is over eventuele (bij)scholing of begeleiding. En biedt de bezoekers een drankje aan. Wees gastvrij.
Mansveld Techniek heeft zo een succesvolle banenavond georganiseerd. Marianne de Wolff, Manager Personeel & Organisatie hoofd personeelszaken, is blij met de ondersteuning door MKB Eindhoven: “Mede dankzij de mailing naar het grote bestand van MKB Eindhoven hebben we veel bezoekers gehad. Er zijn al diverse vervolggesprekken met kandidaten ingepland!”

Je betaalt voor onze dienstverlening een bescheiden bedrag van 695 euro. Leden van MKB Eindhoven betalen 495 euro.

Zoek je een nieuwe werknemer? De regelhulp financieel CV helpt je hierbij.

Als je werkgever bent, kun je voor sommige werknemers gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen. Met deze regelhulp bepaal je of dat kan en hoe hoog je voordeel is.

Ga naar de site en je weet snel of jij of je werknemer voor deze regelingen in aanmerking komt.

 Extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking

In het sociaal akkoord van 11 april 2013 hebben het kabinet en (werkgevers en werknemers) afgesproken dat ze banen gaan creëren bij reguliere werkgevers voor mensen met een arbeidsbeperking. In totaal gaat het om 125.000 extra banen (ten opzichte van de peildatum 1 januari 2013). 100.000 banen in de marktsector die in 2026 gerealiseerd moeten zijn en 25.000 banen bij de overheid die in 2024 gerealiseerd moeten zijn. De banenafspraak is een landelijke afspraak. Op landelijk niveau wordt gekeken of de werkgevers in de sector overheid en de werkgevers in de sector markt de aantallen hebben gerealiseerd die voor hun sector gelden. De wet regelt een aantal belangrijke zaken die werkgevers nodig hebben om de mensen uit de doelgroep op de banen te plaatsen en om te monitoren of de werkgevers de extra banen in een jaar hebben gerealiseerd. Lees verder