Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Info voor werkgever


MKB Eindhoven biedt met haar programma MKB Werkt! werkgevers een unieke mix van online adverteren, persoonlijke mailingen aan werkzoekenden en laagdrempelige ontmoetingen tijdens de Vacaturecafés en Meet & Matches op de werkvloer.

Bij de vacature staat een knop ‘Direct op gesprek’. De werkzoekende stuurt via deze knop een e-mail naar de contactpersoon van het bedrijf en vraagt hiermee een gesprek aan zonder allerlei informatie zoals een brief, cv etc. mee te sturen. Het is geen ‘open hiring’, maar wel een manier om mogelijke drempels weg te halen, zodat de werkzoekende eenvoudig en snel rechtstreeks in contact komt met het bedrijf. 
 

Maak je vacature(s) kenbaar door je aan te melden als werkgever. Je krijgt toegang tot een eigen bedrijfspagina in de digitale infrastructuur “achter” de website. Je kunt deze pagina zelf makkelijk beheren; vacatures plaatsen en verwijderen. Je ontvangt sollicitaties en cv’s op deze pagina, waarna je rechtstreeks contact met de kandidaten kan opnemen.

Werkgevers die een bedrijfslidmaatschap hebben zijn van MKB Eindhoven kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.
Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap

Een aantal keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden zo'n 40 werkgevers ruim 300 vacatures aan. Leden betalen 245 euro en niet leden 395 euro per Vacaturecafé. Dit is inclusief de vacatureservice op mkbwerkt.nl; onbeperkt vacatures voor de regio Zuidoost-Brabant plaatsen. En het doorplaatsen van een vacature op social media.

Werkzoekenden worden via (social) media geworven. Per keer nemen er ruim 300 werkzoekenden deel. Je krijgt in korte tijd een eerste indruk van geïnteresseerde kandidaten. Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de sollicitatieprocedure.

Werkgevers nemen het cv en de gegevens van de werkzoekenden in ontvangst tijdens het Vacaturecafé.

Steeds meer bedrijven organiseren een persoonlijke ‘Meet & Match’, waar belangstellenden binnen kunnen lopen en informeel een kijkje kunnen nemen bij je bedrijf en toekomstige collega’s kunnen ontmoeten.

Wat kan MKB Eindhoven voor je doen en wat moet je zelf doen?

  1. MKB Eindhoven kan via gepersonaliseerde mailings aan een bestand van zo’n 8.000 werkzoekenden bezoekers voor je bijeenkomst werven.
  2. Ook plaatsen we een filmpje of vlog op social media.
  3. Maak het event aantrekkelijk! Zorg dat de machines draaien en dat er collega’s zijn die iets kunnen vertellen over het werk en de sfeer op het bedrijf. Laat zien wat je maakt of waaraan je bijdraagt! Live of via een filmpje. Zorg dat er informatie is over eventuele (bij)scholing of begeleiding. En biedt de bezoekers een drankje aan. Wees gastvrij.
Mansveld Techniek heeft zo een succesvolle banenavond georganiseerd. Marianne de Wolff, Manager Personeel & Organisatie hoofd personeelszaken, is blij met de ondersteuning door MKB Eindhoven: “Mede dankzij de mailing naar het grote bestand van MKB Eindhoven hebben we veel bezoekers gehad. Er zijn al diverse vervolggesprekken met kandidaten ingepland!”

Je betaalt voor onze dienstverlening een bescheiden bedrag van 695 euro. Leden van MKB Eindhoven betalen 495 euro