Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Info voor werkgever


MKB Eindhoven biedt met haar programma MKB Werkt! werkgevers een unieke mix van online adverteren, persoonlijke mailingen aan werkzoekenden en laagdrempelige ontmoetingen tijdens de Vacaturecafés en Meet & Matches op de werkvloer.

Bij de vacature staat een knop ‘Direct op gesprek’. De werkzoekende stuurt via deze knop een e-mail naar de contactpersoon van het bedrijf en vraagt hiermee een gesprek aan zonder allerlei informatie zoals een brief, cv etc. mee te sturen. Het is geen ‘open hiring’, maar wel een manier om mogelijke drempels weg te halen, zodat de werkzoekende eenvoudig en snel rechtstreeks in contact komt met het bedrijf. 
 

Maak je vacature(s) kenbaar door je aan te melden als werkgever. Je krijgt toegang tot een eigen bedrijfspagina in de digitale infrastructuur “achter” de website. Je kunt deze pagina zelf makkelijk beheren; vacatures plaatsen en verwijderen. Je ontvangt sollicitaties en cv’s op deze pagina, waarna je rechtstreeks contact met de kandidaten kan opnemen.

Werkgevers die een bedrijfslidmaatschap hebben zijn van MKB Eindhoven kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.
Meer informatie over het bedrijfslidmaatschap

Een aantal keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden zo'n 40 werkgevers ruim 300 vacatures aan. Leden betalen 295 euro en niet-leden 495 euro per Vacaturecafé. Dit is inclusief de vacatureservice op mkbwerkt.nl; onbeperkt vacatures voor de regio Zuidoost-Brabant plaatsen.

Werkzoekenden worden via (social) media geworven. Je krijgt in korte tijd een eerste indruk van geïnteresseerde kandidaten. Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de sollicitatieprocedure.

Werkgevers nemen het cv en de gegevens van de werkzoekenden in ontvangst tijdens het Vacaturecafé.