Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Voorbereiding sollicitatiegesprek


Het moment is daar: de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek valt in de brievenbus of in de mailbox. Bereid je goed voor: verdiep je in het bedrijf of de organisatie, bekijk de website en eventueel het jaarverslag of vraag informatie en tips als u iemand kent die er werkt.

En denk na over de vragen die je kunt verwachten: waarom wil je hier werken, waarom zou juist jij deze baan moeten krijgen, kun je een paar goede en paar minder goede eigenschappen van jezelf noemen? Wees ook voorbereid op vragen naar voorbeelden: wat heb je bereikt en hoe dan precies? Hoe ging je te werk toen er iets misliep?

Oefen van tevoren een elevator pitch: hoe vertel je in korte tijd wie je bent en wat je kunt!

Een goede elevator pitch

Ook de kledingkeuze is belangrijk. Je krijgt maar een keer de kans een eerste indruk te maken. Kies voor nette, verzorgde kleding die past bij jou en bij de functie en de cultuur van bedrijf of organisatie.

Heb je een minimuminkomen of een uitkering, dan kun je bij Dress for Success Eindhoven kleding- en presentatieadvies en een set representatieve kleding verkrijgen: www.dressforsuccess-eindhoven.nl

Bekijk hier het filmpje