Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

Sous Chef Van der Valk - Eindhoven 33 - 40+ uur vacature

Horeca/ Catering Eindhoven 3650 keren bekeken
Vacature omschrijving

Wij zijn op zoek naar een gedreven en enthousiaste souschef voor het grootste 5-hamer congress & event hotel van Zuid-Nederland.

De Souschef heeft de leiding op de werkvloer in de keuken bij afwezigheid van de Chef-kok. Hij/zij stuurt de medewerkers vaktechnisch aan en draagt zorg voor de (voor)bereiding en presentatie van gerechten en gerecht gedeelten volgens planning, vaste instructies en werkmethoden die mede door hem/haar zijn vastgesteld. Hij/zij is sparringpartner van de Chef-kok bij het, op basis van ontwikkelingen in de markt, aanpassen van de kaart/recepten. Daarnaast draagt hij/zij zorg voor de controle op de dagelijkse leveringen die door de Chef-kok besteld worden.
 

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit de volgende taken:

De nadruk van de functie ligt on the job op het coördineren en controleren van een zo efficiënt en effectief mogelijk bereidingsproces en het coachen, motiveren en opleiden van alle medewerkers. Recepten en menu’s worden door jou vastgesteld, zowel op basis van inhoudelijke kennis als inzicht in de markt en marges/prijsstellingen.

Verder ben je verantwoordelijk voor de gehele keukenbrigade, de afwas en het magazijn dat je meewerkend aanstuurt vanuit de operatie. Je bent stressbestendig en werkt strikt volgens de HACCP-regelgeving. Daarnaast ben je een coachend leider en inspireer jij je team zonder efficiency en brutomarge uit het oog te verliezen. Naast je verantwoordelijkheid voor het keukenteam, beheer je de keukeninkoop en het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit daarvan. Je stuurt aan op cijfers zonder het menselijke aspect van je functie uit het oog te verliezen.
 

Je hebt:

  • Ervaring met leidinggeven;
  • Een afgeronde opleiding tot zelfstandig werkend kok;
  • Zelfstandigheid: je kunt organiseren, plannen, samenwerken en beslissingen nemen;
  • Creativiteit, flexibiliteit en oog voor detail;

 

Je bent bij voorkeur:

  • Eerlijk;
  • Culinair creatief;
  • Een people manager;
  • Een aanpakker;
  • Een teamplayer;
  • Representatief, gastvrij en servicegericht;
  • Flexibel (ook met feestdagen);
  • Stressbestendig.

 

Bekijk hier het filmpje voor deze vacature