Dé vacature & stage
site van werkgevers
in Brabant

SMT / SMD Medewerker (2 ploegendienst) - Best 33 - 40+ uur vacature

Techniek Best 1114 keren bekeken
Vacature omschrijving

Ben je op korte termijn beschikbaar en vind je het leuk om in een technische productieomgeving met elektronica en machines te werken? Dan komen we graag met je in contact voor onze vacature van junior SMD-operator waarbij het je uitdaging is om onze Mycronic SMD-productielijn draaiende te houden. In deze functie werk je in een 2 ploegenrooster en ben jij degene die de machines bedient en de kwaliteit van het proces waarborgt.

 

Wat ga je doen als SMD-Operator?

Als SMD-Operator werk je in een 2 ploegensysteem met een 4tal directe collega’s in je ploeg. Tijdens je werk ben je verantwoordelijk voor het aanbrengen van componenten op printplaten met behulp van een SMD-machine. Je draagt zorg voor het zo optimaal mogelijk draaiend houden van de SMD-productielijn en doet dit aan de hand van tekeningen, machineprogrammatuur en werkinstructies.  Je vind het een uitdaging om binnen de gestelde productieplanning de juiste kwantiteit en kwaliteit van SMD-bestuckte printplaten af te leveren. Je bent betrokken bij zowel de voorbereiding, uitvoering als overige werkzaamheden om het productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Tot je werkzaamheden behoren concreet:

  • het controleren en beoordelen van orders op compleetheid en het nemen van acties op afwijkingen;
  • het programmeren, instellen en bedienen van de machines;
  • verhelpen van storingen aan de SMD-productielijn;
  • het bijvullen van feeders tijdens productie;
  • het repareren van geconstateerde assemblagefouten en, indien mogelijk, uitvoeren van een correctie op het proces.

Wat vragen we van je als SMD-Operator?

Als SMD-Operator ben je secuur en in staat om te werken in een omgeving waar nauwkeurigheid van groot belang is.

  • Je kan goed overweg met computers en computersystemen.
  • Je weet van aanpakken en kan oplossingsgericht denken.
  • Je bent gedreven, enthousiast, zelfstandig, toont gemakkelijk eigen initiatief en bent bevlogen in jouw vakgebied.

Wat moet je kennen of kunnen?

Basiskennis van SMT machines (Micronic/Mydata is een Pre)
Basiskennis van componenten
Basiskennis van de huidige assemblagemethoden
Basiskennis van de fabricage proces van printed circuit boards
Basiskennis van ERP, MOS en standaard Office pakketten

Wat bieden wij je als SMD-Operator?

In de rol van SMD-Operator bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt bij ons de kans om jezelf te introduceren en te ontwikkelen in een essentieel productieproces binnen de elektronicabranche. Je maakt kennis met ‘state of the art’ machines en de nieuwste technologieën. Je krijgt een uitgebreid inwerktraject en wordt gedurende enkele jaren door middel van trainingen en cursussen opgeleid tot senior operator.

Daarnaast bieden we je een werkomgeving waarin je samenwerkt met een klein divers team van enthousiaste collega’s. Een veelzijdige functie binnen een gemotiveerd bedrijf waar op een informele manier wordt samengewerkt. Een organisatie met veel ambities en een gezond toekomstperspectief die volop in ontwikkeling is en waar jouw talenten en kwaliteiten worden gewaardeerd.

Waarom kiezen voor Matas Electronics BV?

Matas Electronics BV is gevestigd op de waal in Best en opereert als een toonaangevende, groeiende en gespecialiseerde elektronica producent. Matas is actief in meerdere marktsegmenten met als gemeenschappelijke noemer dat het hoogwaardige elektronica producten zijn.

Wat Matas Electronics BV onderscheidt van haar concurrenten is dat ze uitblinkt in de productie van kleine tot middelgrote series met een hoge mate van flexibiliteit, complexiteit, kwaliteit en doorlooptijd. De werkwijze en de route die Matas de afgelopen jaren heeft bewandeld heeft ervoor gezorgd dat we een sterk groeiende organisatie zijn waar continu geïnvesteerd wordt in machines, processen en kennis.

Bij Matas Electronics BV weten we dat we elke schakel binnen de organisatie bijdraagt aan de successen die we boeken en de tevredenheid van onze klanten. Dat is dan ook de reden dat we zoeken naar gedreven nieuwe collega’s die goed in ons team passen en graag de handen uit de mouwen steken!